Feria del libro aragonés

MARTA MOMBLANT RIBAS

Biografía

Nascuda a Barcelona l’any 1969, la seva trajectòria artística i professional s’ha desenvolupat en la direcció escènica al teatre de text i de gest, i de l’òpera, i en l’autoria d’una Narrativa Poètica Dramatitzada. En aquests moments, dues de les seves ultimades obres inèdites són projectes escènics sota la seva direcció per properes programacions teatrals a Barcelona.
És llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, i compta amb un postgrau d’Arts Escèniques a la Middlesex University de Londres, ciutat en la que hi ha viscut i treballat per a la seva escena durant cinc anys amb gran èxit de públic i de crítica. Des de l’any 1991, doncs, ha dirigit una quarantena d’espectacles teatrals d’autors i autores clàssics i contemporanis de la literatura dramàtica universal, internacional i nacional, en anglès, castellà i català. Destacant dues llargues estades a l’Índia, ha viatjat per arreu, influint aquesta continuada mobilitat i permeabilitat del món en la seva obra creativa, tant com l’establiment temporal que entre el 2006 i el 2014 van fer tota la família —amb el seu home i els seus tres fills aleshores molt petits— a Beseit. Pel que pertoca a aquesta afiliació d’adopció des de l’adolescència, una sèrie de textos teatrals, relats i novel·les n’han resultat escrits tot recreant-hi un univers propi en una ruralia de ficció dins la Comarca del Matarranya.
Entre d’altres, recents reconeixements són la Beca Premis Barcelona 2020 per Creació Literària de l’Ajuntament de Barcelona; i la Beca Càtedra Baixeres 2020 de la Universitat Rovira i Virgili en ser-ne doctoranda.
Amb Dona Lletra Aigua és la tercera vegada que guanya el Premi Guillem Nicolau, ja que La Venta de l’Hereva ho fou al 2009, i, Arbàgel, un revolt de l’amor al 2018, publicats en aquesta mateixa col·lecció.

Galardones

PREMI GUILLEM NICOLAU 2022. GOBIERNO DE ARAGÓN.

OBRAS DESTACADAS

Scroll al inicio

Accede a FLA